En website starten waarop u eenvoudig de content zelf kunt aanpassen

Geplaatst op 20-08-2022

Categorie: Computer en internet

Wilt u een website starten waarop u eenvoudig de content zelf kunt aanpassen? Met het CMS programma van Vrolijk Internet Services wordt het mogelijk om een eigen site te beginnen, die op elk moment op een gemakkelijke manier aangepast kan worden via de beheeromgeving.

U kunt het CMS programma met hosting aanschaffen. Het CMS programma zal dan direct op het nieuwe hostingpakket voor u worden geïnstalleerd. Maar het is ook mogelijk om het CMS pakket zonder nieuw hostingpakket te kopen en het zelf op uw bestaande hostingpakket te installeren.

Uw site kan eenvoudig worden aangepast via de beheeromgeving. Wanneer u het CMS pakket samen met hosting aanschaft, dan zult u per e-mail de inloggegevens ontvangen waarmee u de website kunt beheren. Installeert u het CMS programma zelf, dan kunt u de inloggegevens zelf instellen tijdens het uitvoeren van het installatieprogramma. De stappen voor de installatie kunt u vinden in de online handleiding op de website van Vrolijk Internet Services.

Het aanpassen van uw website gaat via de beheeromgeving eenvoudig. Zo is er een apart gedeelte voor het beheer van pagina’s. Hiermee kunt u een nieuwe pagina toevoegen aan uw website, een bestaande pagina bewerken of een pagina verwijderen. Nadat u de wijzigingen heeft opgeslagen in de beheeromgeving, zijn de aanpassingen op uw site direct zichtbaar voor de bezoekers.

U kunt binnen de beheeromgeving afbeeldingen uploaden en deze afbeeldingen vervolgens op verschillende plekken tonen aan uw bezoekers.

Tijdens de installatie wordt onder andere een contactpagina aangemaakt. Het contactformulier op deze pagina kunt u wijzigen als u dat wilt. Ook kunt u extra formulieren aanmaken en plaatsen op uw website via de beheeromgeving. Per formulier kunt u instellen uit welke velden het formulier bestaat. U kunt per veld aangeven welke gegevens worden verwacht. Op deze wijze is het mogelijk om aan te geven dat in een bepaald veld een telefoonnummer ingevuld dient te worden en een melding te tonen aan de bezoeker wanneer de ingevulde waarde niet het formaat van een telefoonnummer heeft.